Schiuri second hand. Noi de pe eBay?

Pentru achizitionarea de schiuri second hand sau noi recomand sa aruncati o privire pe eBay.de sau eBay.at. Costurile de transport catre Romania sunt decente si gama este mult mai variata. In functie de inaltimea pe care o ai cauta-ti schiuri cu o lungime mai mica cu 10CM. Daca ai o inaltime de 180CM cauta ceva intre 165CM si 170CM; cele de 160CM iti vor fi prea mici. Astfel le poti controla mai bine, depunand mai putin efort la curbe. Pentru explicatii avizate consulta un specialist sau discuta pe forum.

Hai sa vedem ce putem gasi pe dimensiunea aleasa de mine ca si exemplu.

Schiuri noi 165CM-170CM. Pretul de 650RON este mai bun decat pretul schiurilor din Supermarketuri sau Decathlon care au o calitatea inferioara celor prezentate de mine. Pe siteurile romanesti de specialitate preturile incep de la ~1400RON pentru modelele 2012-2013. Daca mergi pe varianta de echipament nou alege masura care ti se potriveste exact. Pentru o inaltime de 180CM mergi pe schiuri de 170CM, la 175CM alege variantele de 165CM.

FISCHER VIRON TREND FP9 165 cm + Fischer RS 10

FISCHER VIRON TREND FP9 165 cm + Fischer RS 10 Mod 2012/2013 – 149,90Euro / 650 RON

FISCHER VIRON FORCE FP9 170 cm + Fischer RS 10 Mod 2012/2013 GRATIS MONTAGE

FISCHER VIRON FORCE FP9 170 cm + Fischer RS 10 Mod 2012/2013 – 149,90Euro / 650 RON

 

Schiuri SH 165CM-170CM. Prima pereche a fost folosita 2 zile, cea de-a doua o saptamana. Al doilea set contine si clapari insa nu stiu cat de inspirat ar fi sa cumperi clapari fara sa-i probezi. Trebuie sa fii sigur ca modelul respectiv ti se potriveste. La schiurile SH 1-2CM in plus sau in minus iti pot afisa o oferta foarte buna, e bine sa fii mai flexibil.

Atomic Carvingski 168 cm m. XTO10

Atomic Carvingski 168 cm m. XTO10 – Folosite 2 zile

Set Schiuri Head 170CM + Clapari Nordica

Set Schiuri Head 170CM + Clapari Nordica – Folosite o saptamanaCe trebuie sa stii despre cumparaturile facuta din Germania sau Austria?

  • Sunt vanzatori care accepta doar transferul bancar, fara PayPal. Este si cazul vanzatorului de la care am cumparat eu schiurile personale; se merge pe incredere. Calificativele si istoricul ar trebui sa te lamureasca daca cel de la care cumperi este serios. Comisionul pentru transferul bancar Romania-Germania/Austria este minim 10-15 euro indiferent de suma. Nu este foarte avantajos daca cumperi produse cu valoare mica.
  • Trebuie sa comunici in limba germana. Foarte util este : translate.google.com. Eu de obicei traduc din engleza in germana si folosesc cuvinte de baza astfel incat traducerea sa fie cat mai corecta.
  • Asta e sectiunea generala cu schiuri. Elementele de filtrare a produselor sunt intuitive – lungimea, starea produsului, marca si tipul listarii ( licitatie sau vanzare ). “Alle Angebote” – Toate listarile. “Nur Auktionen” – Afiseaza doar licitatiile. “Sofort-Kaufen” – Afiseaza doar vanzarile.
  • In cazul in care vanzatorul nu are la dispozitie un curier care sa accepte schiuri poti cauta companii de transport care au plecari din Germania si Austria. Eu am colaborat cu Eurotrafic si am fost multumit.
  • Comunica cu vanzatorul si stabileste detaliile importante inainte de a licita. De regula un transport din Germania si Austria costa ~20 euro.
  • Vezi si ce oferte gasesti pentru un echipament complet ( geaca si pantalon ). Asta este sectiunea principala pentru echipament de schi. “Hose” – pantaloni, “Jacke & Weste” – geci. Iti pot recomanda acest seller: sportdiskont2009, accepta PayPal si transportul este 19 euro pentru un colet.
  • Important! Documenteaza-te si vezi ce fel de schiuri ti se potrivesc. Foloseste aplicatia de la Fisher. Bifeaza “On Piste” daca o sa schiezi doar pe partii amenajate ( recomandat pentru incepatori ). Tipurile afisate te vor ajuta sa te orientezi. Mai jos sunt variantele sugerate pentru un incepator cu inaltimea de 180 CM.

Schiuri recomandate 180CM

Asta e cam tot. Ia-ti inima in dinti si comanda-ti schiurile direct de la sursa. Banii economisiti iti vor fi de folos cand vei ajunge pe partie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *