Paris cu bani putini

Astazi am citit un articol interesant cu o comparare de preturi la biletele de avion pe ruta Romania – Paris. Sa vezi Parisul toamna este o chestie pentru ca vor fi turisti mai putini, cozi decente la obiective si preturi mai bune la hoteluri/hosteluri. Preturile la biletele de avion pentru octombrie incep de la ~186 Euro iar pretul minim implica si transportul catre centru care dureaza o ora si jumatate.

Chit ca suntem in luna Mai, de ce sa nu mergi in Iunie in Paris 🙂 Sau Iulie. Am selectat intervalul 12 Iunie 2013 – 19 Iunie 2013. Ok, sa incepem:

Budapesta - ParisPe siteul Ryanair un zbor dus-intors cu un bagaj de cala de ~15KG si unul de mana de maxim 10KG costa 121 Euro – 35708 HUF. Mai platesti 32 euro pentru o cursa  BEAUVAIS – Porte Maillot dus-intors. Ca sa ajungi in Budapesta nu-i greu in special pentru cei din vestul tarii. De exemplu cu masina din Arad, Timisoara sau Oradea, in 2-3 ore, ajungi la aeroport.

Sunt si alte modalitati de a ajunge in Budapesta. Cu trenul o calatorie dus-intors Bucuresti – Budapesta costa 58 euro ( 127 RON/cursa ). Un bilet pentru ruta Brasov – Budapesta 38 Euro ( 84 RON/cursa ). Informatiile au fost verificate, cu greu, la info CFR curse internationale – este vorba de o promotie speciala si biletele trebuie cumparate din timp, cu 7 zile inainte.

Pentru un bucurestean care vrea sa ajunga la Paris pe 19 Iunie suma totala pentru transport ajunge la 211 Euro ( bilet tren, bilet avion, transfer aeroport – centru ).

Caulaincourt Square Hostel

O cazare decenta am gasit la Caulaincourt Square Hostel la un pret total de 189 Euro ( 125RON/noapte ). Pentru intimitate Arty Paris ar putea fi o alternativa buna – un cuplu va plati 474 Euro ( 288 RON/noapte ). Arty Paris apare si pe Booking.com cu reviewuri destul de bune.

Total : 211 Euro + 189 Euro : 400 Euro (1730 RON) transport + cazare / 7 nopti / persoana.

Later edit: Cursele Alitalia au preturi incepand de la 189 Euro – avantajoase pentru cei din Bucuresti. Astfel pretul total, luand in considerare aceasta varianta de zbor, ajunge la 378 Euro ( 1630 RON ) pentru o persoana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *