Cum sa cumperi masini pe eBay ?

Sunt multi care au mai toate modelele de masini in cap, cu facelift-uri, generatii, evolutii de tehnologie si in final stiu si preturile in medie. Ei sunt ba samsari, ba intermediari sau poate detin un parc auto. Dar ce facem noi, cei cu capu in nori, care vor sa-si cumpere o masina si habar n-au ce preturi sunt, ce sa-si cumpere.

Cred ca in primul rand ca sa cresti sansele unei achizitii bune, este flexibilitatea. Nu e bine sa ti se “puna pata” pe un model anume. Si totusi cu ce te ajuta eBay-ul in toate astea ? Pai eBay e un site de licitatii. Sa luam spre exemplu un model care ma intereseaza pe mine de ceva vreme ( e38, motorizare benzina/motorina, an 99+ ) si alte cateva modele interesante :

Pe primul loc la masini “populare” este un Golf II pe benzina din 90. Licitatia a ajuns la 129.995,14 EURO. Sa nu luam totusi de referinta aceasta suma. Masina este prezentata ca fiind in trecut a cancelarului Germaniei, Angela Merkel.


Pe locul 2 am sa amintesc modelul meu preferat e38, cateva variante de fapt. 728i facelift, 99, benzina ; si alta licitatie aici. Probabil ambele vor tinti 5-6 mii, vom vedea intr-ul “later edit”.


Am pregatit pentru locul 3 un Jaguar X-Type, Golf V in doua usi si de ce nu un Bmw 525d din 2004. Nu mai atasez poze ca imi este lene, insa le puteti vizualiza in toata splendoarea lor cu un singur click.

Bun, oprindu-ma aici, va zic si care-i rostul acestei selectii. In primul rand la finalizarea unei tranzactii iti faci o idee de pret pe modelul, categoria respectiva. Mai apoi, pe Mobile.de vei sti care oferte sa le consideri serioase si care nu. Ce este de observat ca pozele contin chiar orice zgarietura si defect, ceea ce rar vei gasi la noi. Asta parca-ti confera o incredere in vanzator, ca nu are nimic de ascuns.

Dupa parerea mea iata care ar fi motivele principale care sa te determine sa cumperi o masina de pe eBay :

 • Cresterea sanselor de a da peste adevaratul proprietar ( se elimina comisionul intermediarului )
 • Pretul corect la care s-a ajuns in urma unei licitatii ( de multe ori si avantajos ).
 • La un Autohaus exista un risc mai mare de a lua teapa ( subiect discutabil )
 • Poti vedea istoricul vanzatorului.
 • Posibilitatea de a plati o garantie prin PayPal care poate fi disputata usor in caz ca nu esti multumit de masina.

Multora li s-ar parea chiar pueril ca sa licitezi la o masina pe eBay, eu as spune de ce nu ? In fond nu esti obligat sa bidezi, dar poti urmari ce se intampla. Nu ai nimic de pierdut.

PS: Iata si un articol care-ti da informatii detaliate despre cum sa licitezi pentru o masina pe eBay : Buying and Selling Cars on eBay

3 thoughts on “Cum sa cumperi masini pe eBay ?

 1. claudiu

  Sal. Te deranjez si eu cu o intrebare pentru ca vreau sa cumpar o masina si proprietarul vrea sa facem tranzactia prin ebay, cica ar fiai sigur pentru amandoi. Ce rol ar avea ebay in aceasta tranzactie? Pot cumva ca cei de la ebay sa tina banii pana primasc eu masina si constat k este ok?

  1. Adrian Post author

   De regula pentru tranzactii mari se foloseste Escrow.com – eBay nu ofera serviciul de escrow. Nu recomand sa trimiti bani inainte, folosind PayPal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *