Ponta invingator

Ponta a castigat in primul tur pentru ca in spatele sau se afla un partid puternic, cu aproape 500,000 de membri – jumate de milion. Fiecare membru de partid are frate, sora, bunic, nepot, catel. Deduc ca aproximativ 1.5 milioane de romani sunt automat simpatizanti PSD care spera, intr-un fel sau altul, la diverse avantaje care survin apartenentei lor la acest partid.

Mai sunt 500,000 de tigani – oficial. Neoficial putem vorbi de un milion, poate mai mult. Tiganii voteaza in urma indicatiilor liderului, adica la “comanda” bulibasei. Sa nu uitam comunitatea maghiara. E formata dintr-un milion si jumatate de etnici. Avem aici minim doua milioane de romani, din diferite etnii, care cel mai probabil sustin PSD.

Mai avem 200,000 de analfabeti. Nu stiu sa scrie, nu inteleg scrisul – lemn Tanase. Extrapoland, putem estima ca aproximativ un milion de romani n-au discernamant electoral. Sunt tampiti. Dar hai sa nu-i includem in statistici. Ei nu stiu in ce tara traiesc, ce presedinte au, daramite sa aiba optiuni politice.

Au votat 9 milioane de romani. 3.5 de milioane de romani, calculati de mine, posibil sustinatori PSD, reprezinta exact 38.8% din intreg. Ponta a obtinut 40%.

ponta iliescu nastase

Tagged on: ,

2 thoughts on “Ponta invingator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *